Máma miluje

Když cesta je cíl

Září za dveřmi – předškoláci a školáci

Ještě není ani polovina srpna a vy si říkáte, proč tak brzy řešit věci do školy a do školky? Řeknu Vám proč.

  1. Je větší výběr věcí
  2. Dost věcí lze pořídit s pěknou slevou
  3. Až budou všichni na poslední chvíli shánět věci, vy budete vysmátí 🙂

Nikdy bych nevěřila, kolik papírů se během prázdnin vyhodí. S Emmou třídíme obrázky, s Lukym školní věci. Důležité sešity a poznámky schováme do krabice (Kdyby se k nim potřeboval vrátit) s nápisem třídy, ze které učení pochází, ostatní letí do koše. Stejné je to s penálem a psacími potřebami. Zkontrolujeme také kufřík na výtvarku. Když máme vše protříděné, přichází na řadu sepsat seznam co víme, že bude určitě potřeba.

Batohy

Batohy pro předškoláky
Batohy Boll mají naše děti. Kuba má Bunny 6 který je vhodný pro výšku 90-120 cm, Emma Roo 12 pro výšku 115- 140 cm. Cena není nízká, ovšem stojí za to. A pokud nechcete nový, koukněte například na Vinted, já tam našla pro Kubu za skvělou cenu.
Doporučována mi byla také značka Deuter, ale nemáme s ní zkušenost.
Pro úplně nejmenší jsou skvělé batohy z Decathlonu. Za doslova pár korun jsou lehké s hrudní sponou.

Batohy a tašky do školy
U nich se Vám určitě vyplatí zajít s dítětem vyzkoušet. Důležité je také koukat na váhu batohu a rozložení kapes. Značek je spousta a každý má oblíbenou jinou. Luky měl od značky Baagl do konce 5. třídy, teď na druhý stupeň bude mít batoh Meatfly. Někdo kupuje Topgal, Ergobag. Pro Emmu do první třídy bude jasná volba Baagl, ale který konkrétně, to si bude muset vyzkoušet příští rok.

Svačina, oběd, svačina

Jedině B.box. Je určitě více super krabiček na svačiny, já jako hlavní svačinářka doma mám nejlepší zkušenost právě s touto značkou. Máme malý a střední box. Malý na odpolední svačinu ven, na krátký výlet. Střední na cestování, delší výlet nebo do školy. Velký B.box pořizujeme letos, kdy výuka ve škole zasahuje více do odpoledne. Ideální velikost na svačinu a oběd v JEDNOM. Fajn velikost velkého boxu může být také pro děti, které chodí ve škole na obědy ale pak pokračují rovnou na kroužky.

Lahve na pití je široké téma.
Kuba a Emma mají též od B.boxu, jsou s lahvemi spokojeni. Netečou a nehrozí tak vylití v batohu. Jen při každodenním používání se rychle opotřebí.
Pro větší děti je dobrá láhev Zdravá láhev, já mám ráda také značku Equa a Luky rád střídá lahev s touto obyčejnou z Decathlonu.
Termosky jak jinak než B.box mají děti, udržení teploty je skvělé, brčka mě lehce rozčilují, ale již dělá tato značka klasické pítko jako u lahví které máme. Další termosky ale budeme pořizovat v Decathlonu.

Obuv

U nás ve školce musí mít děti obuv s pevnou patou, nevím, zda je to tak všude. Nejvíc se mi osvědčila značka Befado, jiné jsem ani nehledala, bačkory kupujeme v místní obuvi, mají velký výběr.

Do školy jsme pro Lukyho kupovali od první třídy Superfit sandaly s páskem na suchý zip a pak Superfit pantofle. Je na vás, jakou obuv koupíte, ale myslete na to, že v obuvi tráví dítě velkou část dne a proto je důležité aby byla kvalitní.

Psací potřeby

Na psaní od první třídy Stabilo easy a trojhranné tužky a pastelky od Stabilo. Luky má rád značku Pilot, používá gumovací pero, které stále i v 5. třídě rád střídal se Stabilo easy. Víte, že Stabilo má pera, tužky a pastelky rozdělené pro praváky a leváky? Kvalitní pastelky, fixy, tužky a guma jsou důležité. Ostré ořezávátko oceníte také vy doma, až budete dětem pomáhat rovnat po týdnu ve škole penál. Obecně se mi levnější školní potřeby nevyplatily. Gumy dělají šmouhy, pastelky špatně kreslí a lámou se. Fixy rychle vysychají, lepidlo nelepí a ořezávátko špatně ořezává.

U nás je vždy srpen v pozvolné přípravě na září, tak aby nás to pak časově neomezovalo a nemuseli jsme pak vše schánět narychlo. Do školky nás už nic nepřekvapí, mám zkušenost od Emm nástupu, tak vím, co bude a nebude Kuba potřebovat. Lukyho výbavu doladíme za pochodu pravděpodobně s pomocí nákupu na e-shopu Alza, seženeme tam skoro vše a doručení je prakticky hned.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *