Uncategorized

Povinnosti volají

A máme tady září. Pro mě jako mámu je to něco jako Nový rok. Letošní léto bylo náročné, nejen na počasí ale také na události. Ale stihli jsme pár výletů a dovolenou v Itálii. Teď už nám začínají zase povinnosti a nebudu vám lhát, já se na to těším, protože léto u nás bylo dost rozvolněné a se třemi dětmi potřebuji vrátit trošku pravidelnosti a systému do života. Především zase brzký dětský večerní spánek.

Emma jde druhým rokem do školky, za celý loňsky školkový rok si nezvykla a tak se ani tentokrát žádné velké těšení nekoná. Snažíme se ji namotivovat a mluvit s ní o tom co jí trápí a doufám, že i když nebude ve školce skákat nadšením, bude to pro ni menší utrpení než předchozí rok. Není první ani poslední dítě, které nesnáší školku, tak to bereme tak jak tak to je.

Luky nastupuje do 5. třídy, už je zajetý ve školním systému a smířený, že ještě spousty let bude studovat. Bere to s optimismem, těší se na spolužáky, protože ne se všemi byl o prázdninách v kontaktu a myslím, že i on se trochu těší, že bude víc mimo domov od mladších sourozenců.

A Kuba? Jemu myslím prospěje mít chvíli maminku jen pro sebe a nebo mít i svůj klid. On je totiž někdy jako chvilkový jedináček opravdu hodné dítě. Jen to není moc často.

A co nás čeká na podzim?

Lukyho fotbal, Emmu dva nové kroužky, Kubu testy na imunologii a nás rodiče spousta povinností jako každý začátek školního roku. A já, která miluji podzim doufám, že si užijeme hezký barevný podzim.

Tip na závěr aneb co mě jako máme usnadňuje fungování s dětmi

  • Kvalitní svačinové krabičky
    Děti mají od B.box a Luky už ji má skoro dva roky ve stále pěkném stavu. A co je důležité, těsní a tak svačina zůstává tam kde má.
  • Kvalitní netekoucí lahve
    Pro mladší máme také od B.box, dobře se jim z nich pije, netečnou, ale nejsem tolik spokojena s kvalitou, dvě sportovní lahve se rozbili během pár měsíců. V tom ohledu mám raději Zdravou lahev, kterou používá Lukáš na sport a do školy a Emma doma. Každý komponent lze dokoupit zvlášť.
  • Telefonní čísla po ruce
    Všechny důležité kontakty nejen pro nás ale i pro děti vyvěšené na lednici.
  • Rodinný plánovací kalendář a diář
    Jsem spíš typ papír a tužka nebo elektronické diáře v telefonu a v pc. Třetí rok používáme tento a má ideálních 5 kolonek akorát pro nás. Je to srpna do července, rozvrh pro tři děti a dost místa pro plánování aktivit.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *