Pečený čaj

Kousky ovoce se sladkou šťávou, které vás v zimních měsících zahřeje a v letních osvěží.  Princip výroby pečeného čaje je jednoduchý. Fantazii se meze nekladou, kombinace ovoce s kořením záleží na vaší chuti. 

Čaj vyrábím v průběhu sezóny, tak jak uzrává ovoce. Je to směs všeho možného, nejrychlejší způsob zpracování. Žádná várka pečeného čaje není stejná jako následující.

Poslední várka obsahovala: 

500 g jahod
600 g červeného rybízu 
400 g angreštu
šťávu z poloviny citronu
cca 500 g třtinového cukru( záleží na vás, jak máte rádi sladké, nám stačilo uvedené množství)
skořici
 


Ovoce očistěte a zbavte stonků. V hlubším pekáčku promíchejte s cukrem, citronovou šťávou  a trochou skořice. Skořice není potřeba dávat mnoho, ne každý ji dobře snáší ve větším množství. 
 
Směs pečte na 180 stupňů zhruba na hodinu a v průběhu 2x promíchejte.
 
Po upečení se ovoce doslova koupe ve vlastní šťávě. Ihned po vyndání z trouby plňte do čistých sklenic, zavřete a otočte dnem vzhůru.
 

Po úplném vychladnutí uskladněte na chladnějším místě. 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *