Rybízové mufiny

Všude spousta rybízu, velká zahrada z většiny lemovaná keři červeného rybízu. Otrhává kdo může a stále je ho dostatek. Část jsem zpracovala do pečeného čaje, něco padlo na mufiny a zbytek poputuje do mrazáku na zimu.

Recept vznikal jako pokus o zdravější verzi klasických mufinů a u nás jsou velmi oblíbené. 

Ingredience na 16 ks

1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku jahelných pukanců
1/2 hrnku hrnku mléka
12 PL pšeničného sirupu
1/2 kypřícího prášku (nejlépe bez fosfátů)
2 vejce
2 hrnky červeného rybízu

 

Ve větší míse smíchejte sypké suroviny. Jahelné pukance jsou malé malé bílé kuličky, které zakoupíte v prodejnách zdravé výživy. Mléko, pšeničný sirup a vejce prošlehejte a poté spolu se sypkou směsí smíchejte v tekuté těsto. Přidejte rybíz, promíchejte a můžete plnit košíčky cca do 3/4 obsahu. Používám pouze silikonové formičky, za mě je to nejpohodlnější.

Pekla jsem je při 180 stupních cca 20 minut.

Mufiny v kombinaci s rybízem nejsou moc sladké, pokud jste na sladší, přidejte více sirupu nebo můžete dosladit jinou zdravější variantou klasického cukru ( agávový sirup, kokosový cukr).

A je hotovo. Dozlatova upečené, právě vytažené z trouby. K odpolední kávě ideální.

Po vychladnutí putovala část mufinů rovnou k mým rodičům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *