Palačinky

Nejoblíbenější jídlo mého syna jsou palačinky. Jedl by je každý den, kdybych k tomu svolila. U babičky si palačinky užívá v klasické variantě z bílé mouky a cukru, doma dělávám zdravější verzi. Tentokrát nejen zdravější ale také bio. 

Ingredience potřebujete jen ty, které vidíte na fotografii.

1 hrneček bio Špaldové mouky
1 hrneček bio méka
1 bio vejce
trocha rýžového sirupu ( nemusí být)
Ghí/kokosový olej ( na smažení palačinek)

Všechny ingredience opatrně vyšlehejte v hladké těsto. Těsto přislazuji rýžovým sirupem. Pokud máte pánev s nepřilnavým povrchem, nemusíte používat žádný olej, pokud ne, zkuste bio kokosový olej. Dodá palačinkám zajímavou chuť. 

Kdo mě zná, ví, že marmelády a džemy dělám pouze domácí a nikoliv z kupovaného ovoce, ale ze zahrady rodičů, přátel, popřípadě od dodavatelů, u kterých mám jistotu bio ovoce. O marmeládách a džemech příště:-).


Tentokrát jsme si pochutnali na kombinací s rebarborovým džemem, který jsem loni připravila do zásoby. Rebarbora byla z kamarádčiny zahrádky a 100% bio. 

Kombinace sladkých palačinek a kyselé rebarbory je skvělá. 

Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Dobrou chuť 🙂 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *